Samtrafiken på plats i Kollektivtrafikens hus

– Det känns jätteroligt att vi som första hyresgäst har flyttat in i Kollektivtrafikens hus. Att komma till ett nytt fräscht kontor är en injektion för hela företaget och förhoppningsvis blir Kollektivtrafikens hus ett lyft för hela branschen, säger Gerhard Wennerström, vd på Samtrafiken.

I de nya lokalerna på Centralplan 3 i Stockholm kommer Samtrafiken vara den största hyresgästen och dela lokaler med X2AB och anställda från Resekortet i Sverige AB, Svenska Tågkompaniet, Resenärsforum, SL och Länstrafiken i Jämtlands län. Kollektivtrafikens hus som ligger vägg i vägg med Centralstationen rymmer både flexibla och fasta arbetsplatser. Under fredag 24 januari gick flyttlasset från lokalerna på Klarabergsgatan för Samtrafikens drygt 30 anställda. För Samtrafikens del tror vd:n Gerhard Wennerström att den nya arbetsplatsen i Kollektivtrafikens hus ska föra gott med sig.

–       Att vi nu kan dela lokaler med andra i branschen är ett utmärkt sätt att föra oss närmare varandra och gör oss vassare. Tillsammans får vi ökad förståelse för våra olika förutsättningar och för hur utvecklingen ser ut, och vi kan dela vår kunskap. Ytterst tror vi att både aktörerna och resenärerna gynnas av mer och närmare samverkan, säger Gerhard Wennerström, vd på Samtrafiken.

För Kollektivtrafikens hus platschef Christina Djurestål har de senaste veckorna varit en kamp mot klockan för att hinna klart med allt. Nu är det mesta på plats och under veckan kommer X2AB att flytta in för att göra sällskap med Samtrafiken.

Det känns fantastiskt att vi nu har öppnat. Vi har jobbat hårt de senaste veckorna för att få allt på plats. Det återstår en del småfix med det känns roligt att vi nu skapat en byggnad som öppnar för samarbete över organisationsgränser i kollektivtrafikbranschen. Nu hoppas jag att så många som möjligt från branschen tittar in hos oss när de har vägarna förbi, säger Christina Djurestål, platschef på Kollektivtrafikens hus.