Kollektivtrafikens hus invigdes

Drygt hundra inbjudna gäster hade hittat till Centralplan 3 i Stockholm när Kollektivtrafikens hus invigdes måndag 10 mars. Kollektivtrafikens hus vision är att vara en gränsöverskridande samverkanskraft inom kollektivtrafikbranschen. Detta var något man hade lyckats med under invigningen, en stor del av trafikföretagen fanns nämligen representerade på invigningen tillsammans med bland annat andra branschverksamma och politiker. Efter en välkomstdrink, snittar och invigningstal av Sveriges Kommunikationers styrelseordförande Peter Örn, var det dags för infrastrukturminister Catharina Elmsäter Svärd att inviga Kollektivtrafikens hus. Detta gjorde hon genom att inte på sedvanligt manér klippa band, utan istället knyta band.  I sitt tal poänterade hon att hon hoppas att Kollektivtrafikens hus är något som ger energi för branschen att tänka snäppet vidare för att alltid fokusera på resenären.

”Kollektivtrafikens hus kan öka interaktionen och effektiviteten” 

Till Kollektivtrafikens hus ära bjöd även underhållningsduon Boll och Stropp på en specialskriven hyllningssång till kontors- och mötesplatsen. Samtrafikens VD Gerhard Wennerström är nöjd och ser stora visioner för Kollektivtrafikens hus. Något han poängterade när representanter för några av Kollektivtrafikens hus hyresgäster (Samtrafiken, X2AB, Trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting, Tågkompaniet och Resenärsforum) intervjuades på scen om fördelen med den nya kontors- och mötesplatsen.

–          Kollektivtrafikbranschen är idag splittrad med många organisationer och företag och vi får hela tiden höra att man springer på möten hela tiden. Om man får flera aktörer att samlokalisera sig här på ett och samma ställe så innebär det också att man hela tiden träffar på varandra och det ökar interaktionen. En förutsättning för att vi ska ha ett bra samarbete mellan organisationer är att de faktiskt finns här i Kollektivtrafikens hus. Det kommer att  öka effektiviteten för branschen, sa Gerhard Wennerström VD på Samtrafiken.

Här kan du läsa mer om Kollektivtrafikens hus