Samtrafiken: Resplus ökar i maj – nära 300 000 resor

Resplus går att boka till 3 261 hållplatser i Sverige samt 25 utomlands och är en samlad biljett mellan två, eller flera, trafikföretag. Det genomsnittliga antalet byten på en Resplusresa är 1,29 och den genomsnittliga bytestiden är 22 minuter. De senaste sex månaderna har över 1,6 miljoner Replusresor genomförts i Sverige.

– Maj har varit en rekordmånad, och trenden har varit positiv under hela den senaste sex-månadersperioden, säger Laila Berkhahn, tjänsteansvarig för biljettsamverkan på Samtrafiken, som driver Resplus. I takt med att det blir fler trafikföretag inom svensk kollektivtrafik så behöver resenärerna kunna köpa den här typen av kombinationsbiljetter. Vi gör det enkelt för resenären att resa på en biljett från plats A till B, även när det är en bytesresa mellan exempelvis tåg, buss och färja som drivs av olika trafikföretag.

Den Resplus-resa med flest byten under det senaste halvåret genomfördes med hela åtta byten.

– Det är vad hela systemet är uppbyggt för – att resenärer ska kunna resa kollektivt kors och tvärs över hela landet på en biljett med rimliga bytestider och gemensamma resevillkor, säger Laila Berkhahn. Det känns bra att den här typen av bytesresor är praktiskt genomförbara.

Statistik från Samtrafiken på Resplusresor under perioden 2013-12-01 till 2014-05-31:
– Sammanlagt antal Resplus-resor: 1 632 225
– Maj är den månad då flest resor genomförts. Jämfört med januari är det + 23 procent och jämfört med december + 11,5 procent.
– Fredagar är veckans stora Resplusdag – den dag då flest Resplusresor genomförs
– Skärtorsdagen den 17 april var den enskilda dagen under perioden då flest resor genomförts
– Stockholm till Växjö är den populäraste sträckan för Resplusresor.
– De flesta Resplusbiljetterna köps eller bokas 14 dagar innan resan.

Resplusbiljetter finns att köpa på webben, per telefon, i SJ:s och Quickomat:s biljettatuomater, på större järnvägsstationer, hos resebyårer samt hos Pressbyrån och 7-Eleven. För hela listan över försäljningsställen, se: http://www.samtrafiken.se/tjanster/resplus/resenar/bokning-och-kop/

För mer information, vänligen kontakta:
Laila Berkhahn, tjänsteansvarig för biljettsamverkan på Samtrafiken
Telefon: 070-7623324
E-post: laila.berkhahn@samtrafiken.se