Vinnaren av Travelhack 2013 lanserar app

Mobilappen är en utökad reseplanerare för Stockholms kollektivtrafik som ger resenären allt från minnesstöd och orienteringsstöd till överblick över hela resan.

2013 vann ResLedaren innovationstävlingen Travelhack, ett hackathon med ambition att inspirera Sveriges utvecklare att ta fram appar och tjänster som gör kollektivt resande mer attraktivt. Tävlingen arrangerades av Samtrafiken, SL och Viktoria Swedish ICT under våren 2013.

–          ”Projektet är en stor framgång och ett bra exempel på vad som går att åstadkomma i samverkan mellan entreprenörer, intresseorganisationer och branschaktörer. Travelhack genererade långsiktiga intressenter och projektet har med små ekonomiska medel lyckats hantera både vidareutveckling och drift” säger Marcus Weiland, Samtrafikens utvecklingschef och styrgruppsordförande i projektet.

Appen finns nu i  både Google Play och i iOS App Store. Vinnova har stått för finansieringen och HiQ för den tekniska utvecklingen.