Har du koll på dina bokningar?

För att få bättre översikt över gjorda bokningar har Samtrafiken flera olika tjänster som underlättar trafikföretagens planering:

  • Beläggningsmeddelande med antal resenärer per tur/tågnummer. Dessa skickas via sms eller mejl 1 gång per dygn.
  • Sökfunktion för antal resenärer, avrese- och ankomststation, i Statistikportalen på tur/tågnummer.
  • Resenärslistor med uppgift om bokade resenärer per avgång och kontaktuppgifter till resenären.

Samtrafikens senaste tillskott inom tjänsteutbudet är ”Bokningsmeddelanden”. Dessa bokningsmeddelanden innehåller uppgifter om trafikföretagets delsträcka och om resenären. Informationen finns tillgänglig direkt och kan läsas in i trafikföretagets egna system och sedan användas som underlag för att dimensionera trafiken eller för att validera biljetter.

Som komplement till Bokningsmeddelanden finns nu även tjänsten ”Utbudshantering via API”. Med hjälp av den skapas en koppling mellan det egna utbudet och utbudet i Linkons biljettsystem Petra. Därmed kan ditt trafikföretag sälja så mycket som möjligt utan att riskera att det blir överbokningar.

Har du frågor kring tjänsterna, kontakta Håkan Östlund.