Samtrafiken samordnar remissvar till utredningen ”Res lätt med biljett”

Syftet med regeringens utredning är att öka tillgången till och kvaliteten på information om kollektivtrafikföretagens trafik. Det handlar om data ur tidtabeller, resevillkor, realtid och vissa priser.

Vid workshopen i Kollektivtrafikens hus diskuterades frågor inom följande områden:

  • Föreslagen varudeklaration för innehåll i reseplanerare och utbud på säljställen
  • Kvalitet och presentation av trafikstörningsinformation i realtid
  • Ramverk för nationell standard och ansvar för realtidsdata
  • Informationslösningar för personer med funktionsnedsättning
  • Pris och resevillkor digital försäljning och ombud

– Det känns mycket roligt med det stora engagemanget under mötet, säger Zizi Krantz, affärschef på Samtrafiken. Särskilt positivt var det att uppleva öppenheten och viljan att dela erfarenheter och idéer.

Vid mötet deltog Kimiko Sörensen, A-train, Erica Rudolphi, Region Gävleborg, Harriet Söder, Länstrafiken Västerbotten, Margareta Berg och Martin Fagerlund, Länstrafiken Örebro, Thomas Mann, SJ, Patrik Engfors, Skånetrafiken, Mats Ellman, Stockholms Läns Landsting och Robert Sahlberg, Karlstad kommun. Samtrafiken har dessutom träffat Sveriges Bussföretag för att samordna remissvaret med dem.

Remissvaret ska lämnas 2015-05-25

Läs regeringens utredning här.