Nobina ny delägare i Samtrafiken

– Samtrafiken är en viktig arena för samverkan inom kollektivtrafiken i Sverige, så där vill vi vara med, säger Jan Bosaeus, VD på Nobina Sverige. Nästan var tredje bussresa i Sverige sker med någon av våra bussar, den erfarenheten kan vi bidra med.

Som delägare i Samtrafiken tecknar Nobina även Samtrafikens nya partneravtal SPA-09, som gäller sedan årsskiftet och bland annat reglerar biljettsamarbetet Resplus.

– Vi är mycket glada över att Nobina valt att bli delägare i Samtrafiken, säger Gerhard Wennerström, VD på Samtrafiken. Det händer mycket inom kollektivtrafiken i Sverige och när vi blir fler så innebär det att vi tillsammans kan erbjuda resenärerna bättre tjänster.

Samtrafiken har fyra samverkansområden; planeringssamverkan, informationssamverkan, biljettsamverkan och trafikstörningssamverkan. I och med att Samtrafiken tog över X2AB:s verksamhet från och med den 1 maj så har Samtrafiken även ansvaret för den gemensamma branschutvecklingen som tidigare har funnits där.