Samtrafiken får Vinnova-finansiering

– Samtrafiken är med plattformen Trafiklab navet för öppen trafikdata i Sverige. Nu får vi chansen att öka tempot och skapa ännu bättre möjligheter att utveckla svensk kollektivtrafik med öppen data, säger Elias Arnestrand, tjänsteansvarig Trafiklab.

Öppna data är digital information som finns tillgänglig för vem som helst att använda. Regeringen tog 2012 beslutet att utveckla användandet av svenska myndigheters öppna data för att gemensamt förvalta de tillgångar vi tillsammans äger som medborgare, i form av digitala produkter och tjänster.

– När det gäller öppna data från kollektivtrafiken har vi kommit en bra bit på vägen och vi ser hur tredjepartsutvecklare använder Trafiklab för att ta fram nya tjänster. Med ännu mer data tillgängligt framöver kommer fler tjänster lanseras som gör kollektivtrafiksresenäreren mer nöjd, säger Elias Arnestrand.

Läs mer om Vinnovas utlysning och projekten kring öppna data här.