Finalisterna i Trafiklabhjälte 2015 utsedda

– Med tävlingen vill vi lyfta fram ideella eldsjälar så det känns extra kul att se så många kvalificerade nomineringar och finalister, säger Elias Arnestrand, tjänsteansvarig Trafiklab.

Trafiklabhjälte syftar till att lyfta fram och hylla alla de eldsjälar som bidrar till enklare, smidigare och roligare sätt att åka kollektivt i Sverige. Nomineringsprocessen har skett via hjalte.trafiklab.se, där vem som helst har kunnat nominera sig själv eller någon som man anser är värdig att bli Trafiklabhjälte 2015. Vinnaren tilldelas 20 000 kronor som ska gå till en studieresa tillsammans med en av vinnaren utvald samarbetspartner.

– Juryns diskussion var intensiv och beslutet var svårt med flera nomineringar som motsvarade kriterierna. Det genuina intresset för öppna data och användarnas behov blev avgörande, säger jurymedlemmen Pernilla Rydberg, ansvarig för ISS Internetfond

Läs mer i pressmeddelandet