Monika Stridsman ny styrelseordförande för Samtrafiken

Monika Stridsman har sedan 2009 fram till årsskiftet varit generaldirektör för Skogsstyrelsen. Innan dess har hon även varit generalsekreterare för Världsnaturfonden WWF och arbetat med skogsbruk i norra Sverige.

– Det känns spännande och roligt att få förtroendet att leda styrelsearbetet inom Samtrafiken, säger Monika Stridsman. Som flitig resenär med kollektivtrafiken har jag upplevt stora förbättringar som Samtrafiken möjliggjort. Det finns dock fortfarande en stor utvecklingspotential som jag ser fram emot att vara en del av.

Monika Stridsman efterträder Peter Örn, som avgår efter fyra år som styrelseordförande.

På bolagsstämman valdes även Caroline Ottosson, Chef för Trafikförvaltningen Stockholms läns landsting, och Julija Markensten, stf Trafikdirektör Länstrafiken Kronoberg. De ersätter Jens Plambeck, Avdelningschef strategisk utveckling på Stockholms läns landsting och Gunnar Wulff, Vd Öresundståg.

Samtrafikens styrelse från 15 mars 2016:

Monika Stridsman, Ordförande

Harriet Söder, Vd Länstrafiken i Västerbotten

Crister Fritzson, Vd SJ AB

Mats Gustafsson, Vd Tågkompaniet

Paul Håkansson, Vd Östgötatrafiken

Caroline Ottosson, Chef Trafikförvaltningen Stockholms läns landsting

Magnus Åkerhielm, Vd Keolis

Henrik Dagnäs, Vd Nobina

John Strand, Vd Flygbussarna Airport Coaches

Julija Markensten, stf Trafikdirektör Länstrafiken Kronoberg

Lars Backström, Vd Västtrafik

Linus Eriksson, Trafikdirektör Skånetrafiken