Trafiklab visar vägen till OS i Rio

I augusti inleds de olympiska och paralympiska spelen i Rio de Janeiro i Brasilien. Antalet invånare i regionen kommer då att öka kraftigt vilket ställer stora krav på stadens transportsystem och nya lösningar behövs för att invånare och besökare smidigt ska kunna ta sig till både arbete och olympiska evenemang. Därför arrangerades en tävling – ”Olympic City Transport Challenge” med syfte att stimulera till digitala innovationer som förbättrar mobiliteten i Rio.

För att möjliggöra tävlingen och främja framtida innovation tillgängliggörs ett stort antal öppna APIer från olika organisationer kring transportsystemet i Rio. Trafiklab i Sverige har varit en stark inspirationskälla för arbetet.

Tävlingen som arrangerades av Viktoria Swedish ICT, ModernAge och Rio de Janeiro stad, är nu avgjord. Elias Arnestrand, en av jurymedlemmarna är imponerad över de smarta tävlingsbidragen och kraften i att arbeta med öppna data och öppna APIer.

–   Bland de vinnande bidragen ser vi tjänster som verkligen kommer kunna göra stor skillnad för mobiliteten i Rio — både under OS och efter evenemangen, säger Elias

Läs mer om de vinnande bidragen