Göran Hägglund ny ordförande i Samtrafiken

Samtrafikens ägare valde den 22 maj Göran Hägglund till ny styrelseordförande.

Göran Hägglund har en gedigen politisk karriär bakom sig. Han valdes in i riksdagen 1991, var partiledare för Kristdemokraterna mellan 2004 och 2015, samt Sveriges socialminister från 2006 till 2014.

Idag verkar Göran Hägglund inom flertalet styrelser. Bland uppdragen finns styrelsemedlem i Aleris samt ordförande för Pensionsmyndigheten och det börsnoterade hälsoföretaget Feelgood. Göran är även rådgivare på pr-byrån Narva. Om sin nya roll i kollektivbranschen säger Göran:

– Jag ser fram emot att få vara en del i arbetet för att driva på en utveckling som gör det kollektiva resandet enklare och ett naturligt val för fler. Samtrafiken besitter expertkunskaper som spelar en central roll för ännu bättre samverkan och utvecklandet av gemensamma lösningar som ytterst gynnar oss som resenärer. Mitt sikte är inställt på att bidra till världens smartaste kollektivtrafik.