Efter 12 år på Samtrafiken har Marcus Weiland valt att helhjärtat dyka in i AI:ns värld

Marcus startade sin resa på Samtrafiken som utvecklare och har senare börjat jobba med mer strategiska uppgifter. I mars 2015 avslutade Marcus sin MBA som toppstudent från Handelshögskolan i Stockholm. Det gav oss en välkommen injektion av ny kompetens i ledningen, samt nya kunskaper som förstärkte Samtrafikens strategiska förmåga. Den senaste tiden har Marcus jobbat som strategichef och suttit i ledningsgruppen.

Redan under studietiden på KTH började Marcus intressera sig för artificiell intelligens, och han ser stor potiential i hur AI kommer att revolutionera alla existerande branscher. För ett år sen startade Marcus ett bolag vid sidan om arbetet i Samtrafiken. Med bolaget vill Marcus undervisa det svenska folket i AI.

Under 2018 har Marcus blivit invald i styrelsen för Savantic som är ett AI-bolag. Nu tar Marcus ett steg till och lämnar Samtrafiken för att bli arbetande styrelseledamot i Savantic.

Vi önskar Marcus lycka och framgång i sina nya utmaningar!

Gerhard

Wennerström

Vd