Vi söker en kravanalytiker/Business Analyst med inriktning mot IT

Samtrafikens ambition är att vara branschledande inom tre fokusområden: kollektivtrafikdata, branschstandarder och kombinerat resande. Samtrafikens kunder, ägar- och partnerföretag, är organisationer och myndigheter som erbjuder tjänster för kollektivtrafik och kombinerat resande i Sverige och Norden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I din roll som kravanalytiker kommer du i huvudsak att:

  • Inhämta verksamhetsbehov hos våra partners
  • Strukturera, analysera och dokumentera behov
  • Omsätta behoven till krav på framtida IT-lösningar
  • Formulera IT-tekniska krav i förvaltningen för biljett- och betalstandarden (BoB)

Ditt team och arbetsplats

Du kommer att ingå i leveransavdelningen och gruppen Projekt och förvaltning som idag består av 12 personer. Inom avdelningen kommer du ha ett nära samarbete med produktägare och förvaltningsledare.

Mer om dig

Du har jobbat som kravanalytiker eller Business Analyst med IT-inriktning och är väl insatt i vad rollen innebär.

Du är skicklig på att kommunicera så att personer med olika teknisk kompetens förstår. Du behärskar både svenska och engelska väl i tal och skrift. Du jobbar strukturerat och är bra på att dokumentera ditt arbete. Eftersom du ofta kommer att inhämta krav genom att hålla workshops med våra kunder vill vi att du har vana från detta sedan tidigare.

Ett gott samarbete både internt och externt är viktigt för oss och för att du ska komma till din rätt ser vi att du trivs med att ha många kontaktytor samt att jobba tillsammans med andra.

Eftersom stor del av ditt arbete kommer att ske i Samtrafikens förvaltningsorganisation är det meriterande om du tidigare har jobbat enligt PM3-modellen. Andra kunskaper och erfarenheter som är meriterande är om du jobbat inom kollektivtrafikbranschen eller branscher som hanterar biljett- och/eller betallösningar.

Skicka in ditt CV till Mehdi Rafinia, telefon 072-234 30 29. Urvalet kommer ske löpande. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till Mehdi Rafinia, gruppchef för projekt och förvaltning. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!