Vi söker en lösningsarkitekt

Vill du vara med och skapa världens bästa kollektivtrafik? Just nu är vi ett spännande skede där vi skapar digitala tjänster som kommer att revolutionera vår bransch! Här får du jobba med grön utveckling det vill säga hos oss kommer du göra det enklare för fler att åka kollektivt. Välkommen och jobba som lösningsarkitekt hos oss. Läs mer om tjänsten här.

Vi erbjuder dig
  • Ett modernt och centralt beläget kontor
  • Balans mellan privatliv och arbetsliv
  • Varierade arbetsuppgifter med många kontaktytor
  • Möjlighet att göra det enklare för resenärer att åka kollektivt
  • En härlig arbetsplats som präglas av öppenhet, glädje och gemenskap
Det här gör du hos oss
I din roll som Lösningsarkitekt kommer du i huvudsak att:
  • Omvandla branschens verksamhetskrav till konkreta lösningar
  • Påverka och ta beslut kring val av verktyg
  • Tillsammans med utvecklingsteamen bidra till smarta tekniska lösningar
  • Jobba med många kontaktytor så väl internt som externt t.ex. andra arkitekter och partners

Utöver detta kommer du också få möjlighet att jobba med unik data och komplexa system. Vi jobbar idag i en Java-baserad plattform och det vi utvecklar är delvis öppen källkod. Rollen ger stort utrymme för att skapa struktur och sätta ramarna för vår framtida arkitektur efter befintlig roadmap. Vi har korta belsutvägar internt så här kan din idé bli verklighet snabbt.

Ditt team och arbetsplats

Samtrafiken har 45 kollegor som är redo att hälsa dig varmt välkommen till vår gemenskap. Du kommer att ingå i leveransavdelningen och gruppen IT där elva personer ingår så som arkitekter, utvecklare och IT-support. Miljön präglas av samarbete.

Mer om dig

Vi söker dig som är lösningsarkitekt med en bakgrund som systemutvecklare. Då du kommer att jobba med komplexa datamodeller ser vi att du har erfarenhet av detta sedan tidigare och är intresserad av att sätta sig in i komplex data. Vidare är du en nyfiken och engagerad person.

Eftersom vi b.la. jobbar med att ta fram b.la. branschstandarder och lösningar är det viktigt att du har förmåga att kunna se helheter och samband. Du kommer att jobba med både nationella och internationella kontakter vilket kräver att du talar och skriver både svenska och engelska väl.

Du ska kunna ta beslut, känna dig trygg med att hålla workshops och är bra på att driva frågor tillsammans med andra erfarna arkitekter.

Meriterande om du har jobbat med molnbaseradelösningar och har erfarenhet från kollektivtrafikbranschen.

Varmt välkommen till oss!

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig! Här ansöker du om tjänsten.