Gerhard

Nu har vi chansen att underlätta för resenärer att välja bort bilen

 

Regeringen avsätter 225 miljoner kronor under åren 2022 och 2023 för att realisera ett nationellt biljettsystem för all kollektivtrafik i hela Sverige. Detta utöver de 30 miljoner kronor som avsatts redan i år.

Kollektivtrafikbranschen har nu verkligen möjlighet att ta ett rejält kliv framåt för att underlätta för resenärer att välja bort bilen som norm. Genom att medborgarna vet hur man använder sig av klimatsmart kollektivtrafik i alla delar av landet höjer det förtroendet för vårt gemensamma erbjudande.

Samtrafikens ägare har nu en unik chans att visa hur de vill använda sitt gemensamt ägda bolag, Samtrafiken, för att uppnå denna vision.

En komponent i helheten är att ytterligare förbättra vår gemensamma produkt för sällanresenärer, Resplus. Detta har vi alla möjligheter att göra bland annat då SJ byter till ett nytt bokningssystem. Det gäller att hela tiden fokusera på resenären och hens upplevelse av att använda kollektivtrafiknätverket. Informationen, biljettköpet, tryggheten – allt måste fungera som en sömlös positiv upplevelse. Något vi varit bra på i nära 30 år. Konsumenternas förväntningar på intuitiv användarupplevelse ökar dock hela tiden och vi måste utvecklas minst i takt med dessa förväntningar.

Detta kommer vi bland annat att fokusera på under höstens digitala Samverkansforum som går av stapeln den 23 november.

Gerhard Wennerström, vd Samtrafiken

Kontaktperson

Gerhard Wennerström

Gerhard Wennerström

Vd

Mejla mig

070-762 38 76