Javautvecklare

Javautvecklare på Samtrafiken

Var med på resan mot ett hållbart samhälle.

Med hjälp av data och digitalisering finns stora möjligheter att göra det enklare för resenärer att välja kollektivtrafik framför bil eller flyg.

Samtrafiken är branschledande inom områdena kollektivtrafikdata, branschstandarder och kombinerat resande.  Vårt fokus är hållbar samhällsutveckling och ökad effektivitet, lönsamhet och framtida utveckling i kollektivtrafikbranschen.

Hos oss kan du vara med och skapa världens smartaste kollektivtrafik. Har du som utvecklare funderat på vad du skulle kunna jobba med och samtidigt bidra i klimatomställningen?  Då kan rollen som systemutvecklare på Samtrafiken vara något för dig.

Vår systemutvecklingsgrupp består idag av åtta seniora utvecklare i två team som jobbar enligt scrum.

Ansvarsområden

Som systemutvecklare på Samtrafiken får du möjlighet att jobba med utveckling som täcker ett brett spektrum, allt från att förvalta befintliga applikationer till nya prototyper av framtida lösningar.

Du är med ifrån början när kraven tas fram till att infrastrukturen sätts upp, kod skrivs, testas och produktionsätts. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant universitetsexamen inom IT. Du har goda kunskaper inom Java. Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. 

Som person är du nyfiken, strukturerad, självgående samtidigt som du tycker om att jobba i grupp.

Du trivs i en arbetsmiljö där du får vara med från början till slut och även ta ansvar för de system som produktionssätts.

Nedan är en lista på verktyg som används i utvecklingsprocessen på Samtrafiken. Det är inte ett krav att du behärskar alla men det är meriterande om du har erfarenhet från dem.

 • Java – för närvarande version 11
 • Terraform
 • Jira
 • Bitbucket
 • Confluence
 • IntelliJ IDEA
 • AWS (ECS, RDS mm)
 • Microsoft SQL Server
 • Maven
 • Ansible
 • Docker
 • Python

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning. Vårt kontor ligger centralt i Kollektivtrafikens hus, vägg i vägg med Stockholms Centralstation. Vi arbetar dels på plats på kontoret men också på distans delar av arbetsveckan just nu.

För mer information och ansökan

Skicka ditt CV samt ett personligt brev till Mehdi Rafinia, gruppchef systemutveckling mehdi.rafinia@samtrafiken.se. Beskriv gärna också varför du skulle passa in som systemutvecklare på Samtrafiken. För eventuella frågor nås Mehdi på 072-234 30 29. Ansökningar behandlas löpande.

Om Samtrafiken

Samtrafiken verkar i kollektivtrafikbranschen där vi är ett samverkans- och utvecklingsföretag med fokus på den digitala infrastrukturen baserat på data och standarder för informations-, betal- och biljettflöden.

På uppdrag av våra ägare och partners möjliggör vi bland annat för resenären att på ett modernt sätt söka, köpa och resa med fler än ett trafikslag och en operatör vid samma resa i Sverige, så kallade kombinerade resor.

Med plattformen trafiklab.se uppfyller vi uppdraget att tillgängliggöra kollektivtrafikdata som branschen genererar för att möjliggöra utvecklingen av innovativa tjänster till gagn för resenärerna.

Vi ägs av alla regionala kollektivtrafikmyndigheter samt många av de kommersiella trafikoperatörerna med nationell trafik. Tillsammans bidrar vi till den nödvändiga klimatomställningen genom att göra kollektivtrafikresandet mer attraktivt för den klimatsmarta resenären.

Våra medarbetare är huvudsakligen systemutvecklare, produktägare, trafikdataspecialister, förvaltningsledare och projektledare.