hero

Objektspecialist IT för kombinerat resande

Var med på resan mot ett hållbart samhälle.

Med hjälp av data och digitalisering finns stora möjligheter att göra det enklare för resenärer att välja kollektivtrafik framför bil eller flyg.

Samtrafikens ambition är att vara branschledande inom områdena kollektivtrafikdata, branschstandarder och kombinerat resande. Vårt fokus är hållbar samhällsutveckling och ökad effektivitet, lönsamhet och framtida utveckling i kollektivtrafikbranschen. Hos oss kan du vara med och skapa världens smartaste kollektivtrafik.

I trettio år har Samtrafiken sålt kombinerade resor med olika operatörer genom tjänsten Resplus. Nu står vi inför att modernisera hela tjänsten och skapa nya möjligheter. Vi söker en objektspecialist som kommer att delta i att ta fram dessa nya lösningar.

Ansvarsområden

Du kommer att vara en viktig del i utvecklingen av de olika tekniska lösningarna för biljettförsäljning, distribution och återförsäljning.

I arbetet ingår:

 • att identifiera och formulera förutsättningar och möjligheter
 • att driva en konstruktiv dialog med ägare och partners, våra egna utvecklare samt externa leverantörer.
 • jobba både inom nya utvecklingsprojekt samt med förvaltning av befintliga och kommande lösningar.

Kvalifikationer

Du är ingenjör med några års arbetslivserfarenhet eller har skaffat dig kunskaper via arbete med IT under flertalet år.

Du har:

 • lätt att förstå sammanhang och kan snabbt sätta dig in i komplicerade frågeställningar.
 • god kommunikationsförmåga, muntligen och skriftligen, både på svenska och engelska.
 • ett lösningsorienterat och strukturerat arbetssätt och delar gärna med dig av din kompetens.
 • vana att fatta egna beslut och själv prioritera inom ramarna för ditt uppdrag.

Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper och förmågor.

Det är mycket meriterande om du har erfarenheter sedan tidigare från kollektivtrafikbranschen, i synnerhet kring trafikdata.

Förmåner

 • Ersättning för visst fritidsresande med kollektivtrafik
 • Sjukvårdsförsäkring (PrivatAccess Silver hos EuroAccident, värde 9060 kr per år)
 • Erbjudande om hälsoundersökningar med jämna intervall
 • Föräldralön som i många fall är bättre än i kollektivavtalet
 • Friskvårdsbidrag (maximal nivå)
 • Sex veckors semester (ingen övertids- eller restidsersättning)

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning. Vi är en relativt liten, familjär och positiv organisation där vi jobbar över gränserna. Vårt kontor ligger centralt i Kollektivtrafikens hus, vägg i vägg med Stockholms Centralstation. Hos oss finns det goda möjligheter att kombinera arbete från kontoret och på distans. 

För mer information och ansökan

Skicka ditt CV samt ett personligt brev till jobb@samtrafiken.se. Har du frågor, kontakta gärna Johan Hammar, gruppchef Förvaltningsledning, johan.hammar@samtrafiken.se. tel. 072-719 93 30.

Ansökningar behandlas löpande.

Om Samtrafiken

Samtrafiken verkar i kollektivtrafikbranschen där vi är ett samverkans- och utvecklingsföretag med fokus på den digitala infrastrukturen baserat på data och standarder för informations-, betal- och biljettflöden.

På uppdrag av våra ägare och partners möjliggör vi bland annat för resenären att på ett modernt sätt söka, köpa och resa med fler än ett trafikslag och en operatör vid samma resa i Sverige, så kallade kombinerade resor.

Med plattformen trafiklab.se uppfyller vi uppdraget att tillgängliggöra kollektivtrafikdata som branschen genererar för att möjliggöra utvecklingen av innovativa tjänster till gagn för resenärerna.

Vi ägs av alla regionala kollektivtrafikmyndigheter samt många av de kommersiella trafikoperatörerna med nationell trafik. Tillsammans bidrar vi till den nödvändiga klimatomställningen genom att göra kollektivtrafikresandet mer attraktivt för den klimatsmarta resenären.

Våra medarbetare är huvudsakligen systemutvecklare, produktägare, trafikdataspecialister, förvaltningsledare och projektledare.

Kontaktperson

Johan Hammar

Johan Hammar

Gruppchef förvaltningsledning

Mejla mig

072-719 93 30