Javautvecklare

Systemutvecklare (Java)

Var med på resan mot ett hållbart samhälle.

Med hjälp av data och digitalisering finns stora möjligheter att göra det enklare för resenärer att välja kollektivtrafik framför bil eller flyg.

Samtrafikens ambition är att vara branschledande inom områdena kollektivtrafikdata, branschstandarder och kombinerat resande. Vårt fokus är hållbar samhällsutveckling och ökad effektivitet, lönsamhet och framtida utveckling i kollektivtrafikbranschen.

Hos oss kan du vara med och skapa världens smartaste kollektivtrafik. Har du som utvecklare funderat på vad du skulle kunna jobba med och samtidigt bidra i klimatomställningen? Då kan rollen som systemutvecklare på Samtrafiken vara något för dig.

Vår systemutvecklingsgrupp består idag av 14 utvecklare i tre team som jobbar enligt Scrum alternativt Kanban.

Ansvarsområden

Som systemutvecklare på Samtrafiken får du möjlighet att jobba med utveckling som täcker ett brett spektrum, allt från att förvalta befintliga applikationer till nya prototyper av framtida lösningar. Du är med från början när kraven tas fram till att infrastrukturen sätts upp, kod skrivs, testas och produktionsätts.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant universitetsexamen eller arbetserfarenhet som matchar de kvalifikationer som krävs för tjänsten. Du har några års erfarenhet som systemutvecklare samt goda kunskaper inom Java. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. 

Som person är du nyfiken, strukturerad, självgående samtidigt som du tycker om att jobba i grupp. Du trivs i en arbetsmiljö där du får vara med från början till slut och även ta ansvar för de system som produktionssätts.

Har du tidigare erfarenheter från bokningssystem, biljettsystem, betalsystem eller utveckling av system för kollektivtrafiken så värdesätts dessa erfarenheter väldigt högt för tjänsten.

Utöver Java är nedan några av de verktyg och tekniker som används i utvecklingsprocessen på Samtrafiken. Det är inte ett krav att du behärskar dessa men det är meriterande om du har erfarenhet från dem.
AWS (ECS, RDS mm), Terraform, Jira, Bitbucket, IntelliJ IDEA, Microsoft SQL Server, Maven, Ansible, Docker, Python och Jenkins.

Förmåner

  • Ersättning för visst fritidsresande med kollektivtrafik
  • Sjukvårdsförsäkring (PrivatAccess Silver hos EuroAccident, värde 9060 kr per år)
  • Erbjudande om hälsoundersökningar med jämna intervall
  • Föräldralön som i många fall är bättre än i kollektivavtalet
  • Friskvårdsbidrag (maximal nivå)
  • Sex veckors semester (ingen övertids- eller restidsersättning)
  • Möjlighet att till låns få hem höj-och sänkbart bord, arbetsstol och arbetslampa för att underlätta vid distansarbete i hemmet

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning.

Vårt kontor ligger centralt i Kollektivtrafikens hus, vägg i vägg med Stockholms Centralstation. Hos oss finns det goda möjligheter att kombinera arbete från kontoret och på distans.

För mer information och ansökan

Skicka ditt CV samt ett personligt brev till Kristian Dahlander, gruppchef systemutveckling kristian.dahlander@samtrafiken.se.

Beskriv gärna också varför du skulle passa in som systemutvecklare på Samtrafiken. För eventuella frågor nås Kristian på 076 -136 76 68. Ansökningar behandlas löpande.

Kontaktperson

Samtrafiken_Personal_Illustration

Kristian Dahlander

Gruppchef systemutveckling

Mejla mig

076 -136 76 68