testledare-top

Testledare

Var med på resan mot ett hållbart samhälle och skapa världens smartaste kollektivtrafik.

Samtrafiken verkar i kollektivtrafikbranschen där vi är ett samverkans- och utvecklingsföretag med fokus på den digitala infrastrukturen baserat på data för informations- och biljettflöden.

På uppdrag av våra ägare och partners möjliggör vi bland annat för resenärer att på ett modernt sätt söka, köpa och resa med fler än ett trafikslag och en operatör vid samma resa i Sverige, en så kallad kombinerad resa.

Med plattformen trafiklab.se uppfyller vi uppdraget att tillgängliggöra kollektivtrafikdata som branschen genererar för att möjliggöra utvecklingen av innovativa tjänster till gagn för resenärerna.

Vi ägs av alla regionala kollektivmyndigheter samt många av de kommersiella trafikoperatörerna med nationell trafik. Tillsammans bidrar vi till den nödvändiga klimatomställningen genom att göra kollektivtrafikresandet mer attraktivt för den klimatsmarta resenären. Vi sitter i fina lokaler, i Kollektivtrafikens hus, vägg i vägg med Stockholms centralstation.

Har du som testledare funderat på vad du skulle kunna arbeta med och samtidigt bidra i klimatomställningen? Då kan rollen som testledare på Samtrafiken vara något för dig.

Om tjänsten

Som testledare på Samtrafiken kommer du att arbeta nära systemutvecklare, kravanalytiker, IT-arkitekt, projektledare samt verksamheten. I nära samarbete med projekt- och förvaltningsledningen beslutar ni om vilka tester som ska genomföras och när dessa ska ske. Tillsammans med utvecklarteamen deltar du i flertalet olika projekt och initiativ samt där du tillsammans med utvecklarna och verksamheten säkerställer kvalitén i det som levereras i utvecklingen.

Du kommer att arbeta brett, med såväl verksamheten som med IT från helhet till detalj. Utifrån ett testperspektiv granskar och analyserar du krav samt planerar och leder testarbetet enligt givna mål och tidsramar.

Du kommer att ha det övergripande ansvaret för att:
ta fram testplaner

 • specificera testfall
 • exekvera testfall såväl själv som genom att stötta andra i deras testarbete
 • leda testarbetet och själv delta med praktisk testning
 • koordinera, prioritera och kommunicera testarbetet
 • releasehantering genomförs
 • dokumentera utfall av test
 • analysera, utvärdera och rapportera testresultat, även avvikelser
 • rapportera status, aktuella risker och rekommenderad väg framåt på operativ och strategisk nivå
 • kontinuerligt söka efter möjligheter att förbättra tillvägagångssätt vid kvalitet- och testarbete

I rollen ingår även att kontinuerligt utveckla och förbättra testprocesser, teststrategier och verktyg samt vidareutveckla mot automatiserad testning för möjligheter att förbättra tillvägagångssätt vid testarbete.

Kompetens och erfarenhet

Du har relevant utbildning (gärna inom datavetenskap, systemvetenskap eller liknande) eller motsvarande erfarenhet samt flerårig arbetslivserfarenhet av systemtest och rollen som testledare.

Vi söker dig som har:

 • djup kunskap om testprocessens olika delar samt om testmetoder
 • kunskap om testdata och testmiljöer, testautomatisering och testtekniker
 • erfarenhet av att forma, leda och genomföra tester i komplexa integrationer där databaser är en del av lösningen
 • erfarenhet av att utvärdera och vidareutveckla/underhålla testprocessen och relevanta styrdokument.
 • förståelse för de krav som ställs på system med höga säkerhets- och prestandakrav och är van att kommunicera med beställare och intressenter
 • erfarenhet av avvikelsehantering
 • erfarenhet av API-testning, integrationstestning och/eller last- och prestandatestning
 • kunskap om Atlassian/Jira samt Postman eller motsvarande
 • har varit delaktig i releasehantering 

Har du erfarenhet av projektledning, har ISTQB-certifikat eller motsvarande är det mycket positivt såväl som branschkunskap av kollektivtrafik. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. 

Samtrafiken erbjuder

På Samtrafiken får du vara med och bidra till samhällsnytta och hållbarhet i en spännande framtidsbransch. Hos oss får du en känsla av det lilla bolaget i det stora sammanhanget där arbetsplatsen präglas av en familjär stämning och där vi har väldigt roligt tillsammans. Vårt uppdrag är tydligt. Vi kan med stolthet säga att vi tillsammans är med och förbättrar resandet för resenärer. Hos oss får du vara med och påverka resan framåt.

Personliga egenskaper

Som person är du en strukturerad, tydlig, noggrann och lösningsorienterad person som har lätt för att förstå kravbilden och utmaningen. Du är självgående och driven, brinner så klart för att kvalitetssäkra en god leverans. Du kan på ett strukturerat sätt organisera arbetet som också innebär att koordinera, samordna, motivera och följa upp kollegor för att nå uppsatta mål. Du är van att arbeta brett, med såväl verksamheten som med IT och från helhet till detalj. Vidare är du pragmatisk och flexibel samt mån om att genomföra dina åtaganden.

För mer information och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med p4it Search and Recruitment. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, 0733 118 798, jen.scheffel@p4it.se alternativt Louise Hagen Furugård, 0733 118 726, louise.furugard@p4it.se

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!