Resplus

En biljett för Sveriges alla resor, som binder ihop mer än 5 000 hållplatser.

Med anledning av rådande situation med Corona-viruset gäller följande för ombokning och avbokning av Resplusresor:

Grundregeln är att ordinarie regler för ombokning/avbokning gäller:

 • Om en resenär vill avboka en Resplusresa inom Sverige där någon delsträcka är ”kan ej ombokas/kan ej återbetalas” ska dessa delsträckor inte felexpedieras eller krediteras. Endast delsträcka med flexibilitet ”kan ombokas” eller ”kan återbetalas” ombokas alternativt krediteras i bokningssystemet och betalas tillbaka till resenär enligt gängse rutiner. Observera att resorna måste avbokas före avresa.
 • Under perioden 19/3 – 31/12 2020 har SJ uppgraderat alla ”ej ombokningsbara resor” till ombokningsbara. Det innebär att det räcker att avboka dessa biljetter om kunden inte vill resa. Kunden får då ett värde som motsvarar resans pris (exkl. bokningsavgift) som kan användas som betalning av en ny SJ-resa. Värdet är giltigt 180 dagar efter avbokningsdatum.
 • Icke-återbetalningsbara Öresundstågsbiljetter köpta den 10 augusti 2020 eller senare går inte längre att få återbetalda på grund av den danska gränskontrollen. I Öresundstågs sortiment finns återbetalningsbara biljetter men inte ombokningsbara. För frågor kontakta gärna vår bokningssupport: bokningssupporten@oresundstag.se.
 • Om en resenär vill avboka p.g.a. sjukdom kan biljetten återköpas mot uppvisande av ett godkänt läkarintyg. Läkarintyg som utfärdats av nätläkare som Kry, Min doktor med flera är också godkända.

Avsteg från grundregeln:

 • Om en resenär vill avboka en Resplusresa där en delsträcka går över gräns till Danmark eller Norge
  – SJ uppgraderar alla biljetter till ombokningsbara och hanteras därefter, se ovan
  – Vy/Nettbuss gör ombokning till/från Malmö istället för Köpenhamn
  – Vy/Nettbuss har ordinarie regler för resor till/från Norge
  – För anslutande Resplus-sträckor gäller ordinarie regler
 • Om en trafikoperatör ställer in trafik p.g.a. Corona får de inställda sträckorna ombokas eller avbokas. För anslutande sträckor gäller ordinarie regler.
 • Om en resenär vill ha kompensation för de sträckor som inte får ombokas eller avbokas ska de kontakta trafikoperatören direkt.

Dessa regler gäller för närvarande, men kan komma att ändras.


Sveriges största biljettsamarbete

Resplus är ett biljett- och resesamarbete som binder ihop Sveriges kollektivtrafik med över 5 000 hållplatser. Detta är möjligt tack vare en unik samverkan mellan så gott som alla Sveriges trafikföretag, som jobbar tillsammans för att göra resan så smidig och enkel som möjligt för resenären.

Samtrafiken laddar trafikdata och lägger upp hållplatser och linjer i databasen som är kopplad till nationell försäljning. De sträckor som därmed blir sökbara kan kombineras med varandra till resekedjor som innehåller olika trafikslag och flera operatörer. Resekedjorna blir försålda via ett nationellt bokningssystem och distribuerade av ett flertal webbsajter, av ombud och resebyråer.

Klicka nedan för att läsa mer om vad Resplus kan göra för dig.