51648437112_804a0eaabb_o

Sverige lyfts fram som föregångare inom Europa

Stort intresse riktades för Samtrafikens vd, Gerhard Wennerström, när han presenterade Sveriges användning av den nya moderna och öppna standarden OSDM-Online. Mötet anordnades av CER (Community of European Railway and Infrastructure Companies) för flera av Europas stora tågbolag. Formatet för Samtrafikens presentation var ett användarfall som gav en översikt över hur Sverige är ett föregångsland i införandet av standarden OSDM-Online och hur detta påverkar tjänsten Resplus positivt.

Under den efterföljande frågestunden var det tydligt att många deltagare valde att rikta sina frågor mot Gerhard och vårt användarfall. Fokus låg på att förstå hur Sverige effektivt sammanlänkar alla resor på ett konkurrensneutralt sätt. Det tydliggjorde framgången i Sveriges strategi och visade på vilka möjligheter som den öppna standarden OSDM-Online erbjuder för en förbättrad kollektivtrafik.

Mötet hölls den 19 mars, totalt samlades ca 50 deltagare. Deltagarna kom från Tyskland, Frankrike, Danmark, Ungern, Belgien, Finland, Litauen, Bulgarien och Schweiz, bland annat. En bred representation tyder på ett omfattande intresse för att främja moderna och öppna standarder och samarbete inom kollektivtrafikbranschen i Europa.

Kontaktperson

Gerhard Wennerström

Gerhard Wennerström

Vd

Mejla mig