Jobba hos oss

Vi på Samtrafiken brinner alla på olika sätt för det kollektiva resandet, men också för den teknik och data som möjliggör det.

Tillsammans arbetar vi för att våra ägare och partners ska ges bättre förutsättningar att locka fler resenärer att välja det hållbara resealternativ som kollektivtrafiken utgör.

Se lediga tjänster

IMG_2640

Inkluderande gemenskap

Vår arbetsplats präglas av en familjär stämning och vi ser till att ha roligt tillsammans. Vi bryr oss om varandra, hjälper varandra att utvecklas och det finns en genuin omtanke om personalen.

Proaktivitet i samverkan

Vi kopplar samman landets offentliga och privata trafikaktörer för att skapa mervärde
för hela kollektivtrafikbranschen

Expertis att lita på

Vi är stolta över den höga kompetensen hos våra medarbetare och många har värdefull erfarenhet från kollektivtrafikbranschen.

Kultur_fyrkant

Vår kultur

Hos oss hittar du medarbetare som rest runt halva jordklotet med tåg, har stenkoll på Stockholms tunnelbanas alla hållplatser och tidtabeller eller kan argumentera för hur delande av öppna data är det som kommer att leda till morgondagens innovationer.

Stundtals jobbar vi hårt och intensivt, men sätter ändå alltid stort värde kring en kopp kaffe och glada skratt tillsammans. Vår organisation präglas av ett fokus på effektivitet, stor transparens och en lyhördhet för varandras idéer och åsikter.

Vi mäter regelbundet hur våra medarbetare trivs med att jobba hos oss och är stolta över att vårt Employee Net Promoter Score (eNPS) ligger på 49 poäng (skalan mäts från -100 till +100).  

Så här tycker några av våra medarbetare

Våra förmåner

På Samtrafiken vill vi att de anställdas förmåner ska spegla företagets värderingar, ligga rätt i tiden och uppskattas av medarbetarna. En av de förmåner som erbjuds är ersättning för buss- och tågresor som våra medarbetare gör på sin fritid, eftersom vi tycker det är viktigt att uppmuntra ett klimatanpassat fritidsresande. Våra anställda får friskvårdsbidrag och har möjlighet att teckna sjukvårdsförsäkring. Dessutom erbjuder vi höj-och sänkbart bord, arbetsstol och arbetslampa till låns för att underlätta vid distansarbete i hemmet.

 

Sommarresa med buss

Kollektivtrafiken – del av lösningen på framtidens utmaningar

Det blir allt tydligare att vi måste dela på resurserna bättre för att lösa dagens stora miljöproblem, och därmed kunna lämna över ett mer hållbart samhälle till kommande generationer. Kollektivtrafikbranschen står därför inför en spännande framtid.

Kollektivtrafiken behöver effektiviseras, samordnas och utvecklas för att bli lika självklar som bilresandet är idag. Här har Samtrafiken en stor och viktig roll.

Vill du också vara med på den här resan?

Lediga tjänster

Miljö och hållbarhet

Att göra det lättare för fler att resa med kollektivtrafiken är en viktig del i klimatomställningen. Vi är stolta över att med vår verksamhet aktivt medverka till att Sverige ska uppfylla de långsiktiga klimatmålen.

Internt miljöarbete

Vi strävar efter att hållbarhet och klimatmedvetenhet ska genomsyra hela vår verksamhet.

Läs mer

Kollektivtrafik - att dela på resurserna

Läs mer om hur vårt uppdrag knyter an till klimatomställning och uppfyllande av klimatmål

Läs mer

Så här tycker våra medarbetare

På Samtrafiken kan man arbeta inom i många olika roller men i huvudsak är våra medarbetare systemutvecklare, produktägare, trafikdataspecialister, förvaltningsledare och projektledare. Här får du träffa några av dessa.

Ny Kajsa 1440

Kajsa Wejander

Projektledare
Hur skulle du beskriva ditt jobb på Samtrafiken?

I min roll som projektledare på Samtrafiken leder jag projekt och förstudier av olika karaktär. Jag ansvarar för att planera och följa upp projektens leveranser, säkra en effektiv arbetsfördelning mellan projektresurserna och föra dialog med såväl interna som externa intressenter.

Vad är det bästa med din roll som projektledare tycker du?

Jag trivs med att vara länken mellan IT och verksamhet och jag uppskattar variationen som projektledarrollen medför. På Samtrafiken får jag jobba med det ena spännande projektet efter det andra, jobbet blir aldrig tråkigt! Jag har bland annat fått leda ett projekt som handlar om att tillgängliggöra mer trafikinformation som öppna data för att främja innovation och möjliggöra framtidens trafikinformationstjänster. Det här är något jag personligen tror blir allt viktigare för att öka det kollektiva resandet.

Vad är det bästa med att jobba på Samtrafiken?

Samtrafikens vision är att skapa världens smartaste kollektivtrafik och jag känner stolthet över att vara del av en verksamhet som bidrar till ett mer hållbart samhälle. Jag uppskattar också att Samtrafiken verkligen månar om sin personal - när personalen trivs och mår bra blir resultaten också bra!

IMG_3362_1

Sverker Östman

IT-arkitekt
Hur skulle du beskriva ditt jobb på Samtrafiken?

Som IT-arkitekt på Samtrafiken har jag ett övergripande ansvar för att våra tekniska lösningar motsvarar verksamhetens krav och behov. Jag arbetar tillsammans med bland annat projektledare, förvaltningsledare och utvecklare för att skapa bra och moderna tjänster för våra användare.

Hur skulle du beskriva Samtrafiken som arbetsplats?

Samtrafiken är en arbetsplats där man trivs! Här finns många kunniga och trevliga kollegor som gör arbetet roligare och lättare. Vi har fina lokaler i historisk miljö i direkt anslutning till Stockholms Centralstation men också möjlighet att arbeta på distans vilket är en bra kombination för mig som pendlar.

Vad tycker du är det bästa med att jobba på Samtrafiken?

Att få jobba med modern teknik för att skapa tjänster som förbättrar svensk kollektivtrafik. Vi är dessutom ett relativt litet bolag med en familjär stämning och korta beslutsvägar men har ett nära samarbete med alla andra aktörer inom svensk kollektivtrafik.

MicrosoftTeams-image (2)

Lotta Dorph

Produktägare
Hur skulle du beskriva ditt jobb på Samtrafiken?

Jag jobbar som produktägare och kravanalytiker i ett agilt utvecklingsteam på Samtrafiken. Där är jag ansvarig för att teamet har saker att göra och att de gör rätt saker. Mitt jobb är att samarbeta med affärsutvecklare för att förstå vilka behov våra tjänster behöver täcka. Utifrån det fyller jag vår backlog med ärenden som skapar nytta för Samtrafiken och våra partners, prioriterar i vilken ordning de görs och håller koll på detaljerna så att allt blir rätt.

Vad är det som gör att rollen som produktägare/kravanalytiker passar dig?

Båda mina roller innebär att jag behöver ha koll på saker, både att se detaljer och att jag kan höja blicken och hålla en övergripande plan framåt. Och jag trivs med den variationen. Att få vara med och skapa Samtrafikens tjänster är jättekul och jag har ett fantastiskt team av utvecklare till min hjälp. T. ex. bygger vi infrastruktur för att skapa bättre Resplus-biljetter som ska vara enklare att använda. 

 

 

Vad får dig att trivas på Samtrafiken?

Dels är det kollegorna. Så många engagerade, roliga och smarta människor på ett och samma ställe! Och dels är det möjligheten att få jobba med smarta lösningar som gör resandet med kollektivtrafik i hela Sverige enklare och bättre.

Kollektivtrafikens hus

Vi har vårt kontor i fantastiska lokaler i Kollektivtrafikens hus vid Centralplan i Stockholm.

Läs mer

kultur