Jobba hos oss

Vi på Samtrafiken brinner alla på olika sätt för det kollektiva resandet, men också för den teknik och data som möjliggör det.

Tillsammans arbetar vi för att våra ägare och partners ska ges bättre förutsättningar att locka fler resenärer att välja det hållbara resealternativ som kollektivtrafiken utgör.

Se lediga jobb

IMG_2640

Glatt och familjärt

Vår arbetsplats präglas av en familjär stämning och vi ser till att ha roligt tillsammans. Vi bryr oss om varandra, hjälper varandra att utvecklas och det finns en genuin omtanke om personalen.

Att bidra till ett mer hållbart samhälle

Att kunna vara med och driva förändring av samhället är viktigt för många av oss på Samtrafiken. Utvecklandet av kollektivtrafiken är ju en sådan viktig del i klimatomställningen.

Professionella och kunniga medarbetare

Vi är stolta över den höga kompetensen hos våra medarbetare och många har värdefull erfarenhet från kollektivtrafikbranschen.

Kultur_fyrkant

Vår kultur

Hos oss hittar du medarbetare som rest runt halva jordklotet med tåg, har stenkoll på Stockholms tunnelbanas alla hållplatser och tidtabeller eller kan argumentera för hur delande av öppna data är det som kommer att leda till morgondagens innovationer.

Vi jobbar hårt och stundtals intensivt, men sätter alltid stort värde kring en kopp kaffe och glada skratt tillsammans. Vår organisation präglas av ett fokus på effektivitet, stor transparens och en lyhördhet för varandras idéer och åsikter.

Våra förmåner

På Samtrafiken vill vi att de anställdas förmåner ska spegla företagets värderingar, ligga rätt i tiden och uppskattas av medarbetarna. En av de förmåner som erbjuds är ersättning för buss- och tågresor som våra medarbetare gör på sin fritid, eftersom vi tycker det är viktigt att uppmuntra ett klimatanpassat fritidsresande. Våra anställda får friskvårdsbidrag och har möjlighet att teckna sjukvårdsförsäkring. Dessutom erbjuder vi höj-och sänkbart bord, arbetsstol och arbetslampa till låns för att underlätta vid distansarbete i hemmet.

 

Sommarresa med buss

Kollektivtrafiken – del av lösningen på framtidens utmaningar

Det blir allt tydligare att vi måste dela på resurserna bättre för att lösa dagens stora miljöproblem, och därmed kunna lämna över ett mer hållbart samhälle till kommande generationer. Kollektivtrafikbranschen står därför inför en spännande framtid.

Kollektivtrafiken behöver effektiviseras, samordnas och utvecklas för att bli lika självklar som bilresandet är idag. Här har Samtrafiken att ha en stor och viktig roll.

Vill du också vara med på den här resan?

Lediga tjänster

Vill du vara med och skapa världens smartaste kollektivtrafik, och samtidigt bidra i klimatomställningen? Nedan ser du våra lediga tjänster. Hittar du inget som passar just dig? Hör gärna av dig med en spontanansökan till oss ändå. Skicka den till info@samtrafiken.se så hör vi av oss om behov av just din kompetens uppstår.

Miljö och hållbarhet

Att göra det lättare för fler att resa med kollektivtrafiken är en viktig del i klimatomställningen. Vi är stolta över att med vår verksamhet aktivt medverka till att Sverige ska uppfylla de långsiktiga klimatmålen.

Internt miljöarbete

Vi strävar efter att hållbarhet och klimatmedvetenhet ska genomsyra hela vår verksamhet.

Läs mer

Kollektivtrafik - att dela på resurserna

Läs mer om hur vårt uppdrag knyter an till klimatomställning och uppfyllande av klimatmål

Läs mer

Så här tycker våra medarbetare

Ny Kajsa 1440

Kajsa Wejander

Projektledare
Hur skulle du beskriva ditt jobb på Samtrafiken?

I min roll som projektledare på Samtrafiken leder jag projekt och förstudier av olika karaktär. Jag ansvarar för att planera och följa upp projektens leveranser, säkra en effektiv arbetsfördelning mellan projektresurserna och föra dialog med såväl interna som externa intressenter.

Vad är det bästa med din roll som projektledare tycker du?

Jag trivs med att vara länken mellan IT och verksamhet och jag uppskattar variationen som projektledarrollen medför. På Samtrafiken får jag jobba med det ena spännande projektet efter det andra, jobbet blir aldrig tråkigt! Jag har bland annat fått leda ett projekt som handlar om att tillgängliggöra mer trafikinformation som öppna data för att främja innovation och möjliggöra framtidens trafikinformationstjänster. Det här är något jag personligen tror blir allt viktigare för att öka det kollektiva resandet.

Vad är det bästa med att jobba på Samtrafiken?

Samtrafikens vision är att skapa världens smartaste kollektivtrafik och jag känner stolthet över att vara del av en verksamhet som bidrar till ett mer hållbart samhälle. Jag uppskattar också att Samtrafiken verkligen månar om sin personal - när personalen trivs och mår bra blir resultaten också bra!

IMG_3362_1

Sverker Östman

IT-arkitekt

Hur skulle du beskriva ditt jobb på Samtrafiken?

Som IT-arkitekt på Samtrafiken har jag ett övergripande ansvar för att våra tekniska lösningar motsvarar verksamhetens krav och behov. Jag arbetar tillsammans med bland annat projektledare, förvaltningsledare och utvecklare för att skapa bra och moderna tjänster för våra användare.

Hur skulle du beskriva Samtrafiken som arbetsplats?

Samtrafiken är en arbetsplats där man trivs! Här finns många kunniga och trevliga kollegor som gör arbetet roligare och lättare. Vi har fina lokaler i historisk miljö i direkt anslutning till Stockholms Centralstation men också möjlighet att arbeta på distans vilket är en bra kombination för mig som pendlar.

Vad tycker du är det bästa med att jobba på Samtrafiken?

Att få jobba med modern teknik för att skapa tjänster som förbättrar svensk kollektivtrafik. Vi är dessutom ett relativt litet bolag med en familjär stämning och korta beslutsvägar men har ett nära samarbete med alla andra aktörer inom svensk kollektivtrafik.

Ny Cecilia 1440

Cecilia Strömberg

Förvaltningsledare
Hur skulle du beskriva ditt jobb på Samtrafiken?

Jag är förvaltningsledare vilket är ungefär som en projektledare fast för något som redan finns. Jag leder det dagliga arbetet inom ett av Samtrafikens verksamhetsområden, branschstandarder. Framförallt handlar det om vår biljett- och betalstandard, BoB. Mitt ansvar är att se till att allt inom det här området fortsätter att fungera och vidareutvecklas.

Vad är det som gör att rollen som förvaltningsledare passar dig?

Jag gillar att organisera och effektivisera saker. Jag tycker också om att ha många olika sorters arbetsuppgifter, vilket min roll innehåller. En dag på jobbet kan innebära allt från att leda ett möte med de som använder vår biljett- och betalstandard till att dyka ner i detaljer kring någon ändring i standarden. Jag ser till att vi har de bästa arbetssätten som fungerar för oss så att ingenting ramlar mellan stolarna.

Vad får dig att trivas på Samtrafiken?

Att alla kollegor är så engagerade, trevliga och välkomnande. Det är högt i tak och man tillåts ha nya idéer. Jag är dessutom en biljettsystemsnörd och det uppskattas här!

Kollektivtrafikens hus

Vi har vårt kontor i fantastiska lokaler i Kollektivtrafikens hus vid Centralplan i Stockholm.

Läs mer

kultur