Hero kurs

Samtrafiken på 20 minuter

Kursen för dig som är nyanställd inom kollektivtrafikbranschen och behöver förstå Samtrafikens roll och nytta i kollektivtrafikens värld.

Om kursen

Vi har skapat den här kursen för att på ett enkelt och lättsamt sätt förmedla till dig som jobbar inom kollektivtrafikbranschen vad Samtrafikens roll är, och hur viktigt samarbetet mellan oss och Sveriges alla trafikföretag är för att det kombinerade, nationella resandet ska fungera.

Kanske är du nyanställd i rollen som trafikplanerare, systemutvecklare eller affärsstrateg? Oavsett tror vi att du kommer ha nytta av vår korta och informativa kurs!

Innehåll

  • Historien bakom Samtrafiken, vårt uppdrag och hur vi styrs
  • Att vara ägare eller partners till Samtrafiken
  • Hur fungerar den digitala infrastrukturen i kollektivtrafiken? Hur flödar trafikdatat?
  • Presentation av några för branschen viktiga tjänster
  • Vikten av samverkan

Våra lärare

Viktoria Wiestål arbetar som partneransvarig på Samtrafiken och är en viktig länk mellan oss och Sveriges kollektivtrafikföretag.

Christine Tedenlind är Trafikdataspecialist med stor kunskap vad gäller vikten av god datakvalitet. Hon har dessutom erfarenhet som trafikplanerare hos en av våra ägare.

Håkan, Partneransvarig Samtrafiken

"Jag rekommenderar alla nya kollegor i branschen att köra igenom den här kursen för att snabbt få en uppfattning om vad Samtrafiken gör för att det nationella resandet ska fungera!"

Gerhard, vd Samtrafiken

"Vi vill med den här kursen göra det lättare för alla branschkollegor att förstå Samtrafikens nytta och roll inom kollektivtrafiken"

Vad tyckte du om kursen?

Betygsätt kursen
Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA. Google's integritetspolicy och användarvillkor tillämpas

Stödmaterial

För dig som vill veta mer finns här ytterligare material för nedladdning.

Marie Ljungberg 400px

Marie Ljungberg

Projektledare Kommunikation och HR

Mejla mig

070-575 24 99