För resenärer

Hela resan på en biljett

Med Resplus får du hela resan på en biljett, oavsett vilka delsträckor som ingår. På en och samma biljett kombineras enkelt fjärrtåg, regional- och pendeltåg, expressbussar, stadstrafik och färjor. Oavsett vilka delsträckor som ingår kommer du ända fram till slutmålet för din resa. Ange bara från vilken station till vilken station du vill resa så tar bokningssystemet fram olika reseförslag.

Ett enklare sätt att resa

Resplus innebär att du som resenär ska få en enkel och trygg resa – hela vägen. Trafiken samplaneras så att du ska få korta gångavstånd och lagom långa bytestider vid byten mellan tåg, buss och båt. Det innebär också att du får rätt information om hela resan, och alla byten.

När du har en Resplusbiljett får du dessutom en Kom fram-garanti, där trafikföretagen gemensamt garanterar att du kommer till din slutdestination, även om trafikstörningar uppstår.

Planera och köp din resa på Resrobot

På Resrobot.se finns det två funktioner. I Resrobot reseplanerare kan du söka ut din resa till över 50 000 hållplatser. I Resrobot köp resa kan du söka fram och även köpa din resa till över 4 000 hållplatser i hela landet.

Via länkarna nedan kan du läsa mer om var du köper din Resplusbiljett, och vilka villkor och fördelar det innebär.


Mer information om Resplus

Bokning och köp

Du köper din Resplusbiljett före avresan på samma sätt som vanliga tågbiljetter, till exempel på internet, över telefon och hos resebyråer. Biljetten kan sedan skickas till dig som e-biljett, sms-biljett, eller direkt hem i brevlådan. Läs mer om var du köper och hämtar ut din Resplusbiljett.

 

internal link

Vanliga frågor

Här finns svar på de vanligaste frågorna om Resplus. Vill du veta mer, vänd dig till det försäljningsställe där du köper din Resplusbiljett

 

internal link

Resplus årskortstillägg

Med Resplus årskorttillägg kan du resa mellan 50 000 orter i Sverige, kortet gäller på större delen av länstrafikbolagen. Läs mer här

internal link

Resplus resevillkor

Vid köp av en Resplusresa har du en Kom-fram-garanti som innebär att trafikföretagen tar ett gemensamt ansvar för att hjälpa dig som resenär fram till din slutdestination och ge dig den information som du har rätt till. Läs mer

internal link